fbpx

Remedial teaching

Laat je kind weer plezier krijgen in het leren!

Met onze remedial teaching aanpak gaat je kind samen met één van onze professionals aan de slag om zijn of haar leerproblemen gericht aan te pakken. Op een door jou gewenste locatie, bijvoorbeeld op school of in de thuisomgeving.

Lees verder om te bekijken hoe wij dit doen.

Wij zijn o.a. opgeleid op:
Universiteit Leiden
Tilburg University
Erasmus
Universiteit van Amsterdam

Wie kunnen wij helpen?


Wij zijn gespecialiseerd in het helpen van kinderen en jongeren die vastlopen op school door toedoen van leerproblemen en/of sociaal-emotionele problemen. Zoals bijvoorbeeld concentratieproblemen, organisatieproblemen, dyslexie, dyscalculie, hoogbegaafdheid, ADHD, ADD, een V-p kloof of faalangst.

 

 

Wat kan je kind o.a. met onze aanpak bereiken?


› Een leerstijl vinden en toepassen die bij zijn of haar manier van leren past. 

› Executieve functies zoals de concentratie en organisatie versterkt zien worden. 

› Weer motivatie en vreugde vinden in het leerproces en de zelfontwikkeling. 

› Zelfvertrouwen zien groeien op school, met leren en bij het maken van toetsen

Succes­verhalen

¨De benadering naar onze zoon en naar ons is zo fijn. Het geeft een heel groot gevoel van vertrouwen. Wij zien een heel mooi resultaat waar onze zoon maar ook wij als gezin nog jaren van zullen profiteren!¨
Moeder van Tom, 16 jaar (4 vmbo-tl)
¨Het is jammer dat bij lange na niet alle kinderen passen in het systeem van ¨passend onderwijs¨. Als je echt niet verder lijkt te komen dan is Mentorplus een heel prettige organisatie met zeer betrouwbare specialisten!¨
Moeder van Floor, 14 jaar (3 vwo)
¨Een begeleider vinden die aansluit op het karakter van je kind. Het kan bij Mentorplus. Joris wordt begeleid door iemand die hem echt begrijpt. Hij krijgt de juiste adviezen die hij daardoor ook direct aanneemt¨
Moeder van Joris, 16 jaar (4 havo)
Vanwege privacyredenen zijn de namen en foto´s gefingeerd (ⓒShutterstock). De recensies zijn authentiek.

De Mentorplus aanpak in 4 stappen


Bij Mentorplus bieden wij jou hulp van A tot Z. Dit betekent dat je bij ons terecht kunt voor onderzoek, begeleiding, advies en bemiddeling met de school.

 

1› Onderzoek de oorzaken van de leerproblemen

Aan de hand van het door onze psychologen ontwikkelde model, het Kwadrantmodel®, onderzoeken wij alle mogelijke oorzaken van de leerproblematiek.

Met het Kwadrantmodel kunnen wij aantonen wat de samenhang is tussen het kunnen (de intelligentie), willen (de motivatie en het zelfbeeld), het doen (het zichtbare gedrag) en het presteren (de leerprestaties en opgedane vaardigheden) van je kind

Dit doen wij door gericht intelligentie en sociaal-emotioneel onderzoek af te nemen. De uitkomsten visualiseren we in vier vakjes, het Kwadrant.

 

Het Kwadrant helpt oorzaken van leer- of sociaal-emotionele problemen bloot te leggen door te kijken waar problematische verschillen ontstaan tussen kunnen en presteren en willen en doen.

In één oogopslag is te overzien of je kind presteert naar zijn of haar kunnen. Daarnaast is de informatie makkelijk te delen met de leerkrachten en mentoren op school.

 

 2› Ontvang een op maat gemaakt begeleidingsplan

Met het Kwadrant wordt helder wat er allemaal gedaan kan worden om je kind zijn of haar leerproblemen te laten overwinnen. Hierdoor kunnen wij een gericht en passend begeleidingsplan opstellen:

 

 

3› Laat je kind op een locatie naar keuze begeleiden door een leercoach die bij hem of haar past

Wij vinden het belangrijk dat je kind zich goed voelt bij zijn leercoach daarom matchen wij een coach die het beste bij de begeleidingsbehoeften en persoonlijkheid van je kind past.

Samen gaan ze aan de slag op een locatie naar keuze (omgeving Rotterdam, Voorne – Putten). Bijvoorbeeld op school of in de thuisomgeving.

 

Praktijk Orthopedagogen Mentorplus

 

4› Verbeter de schoolomgeving

De coach werkt samen met de leerkrachten/mentoren op de middelbare- of basisschool van je kind om een omgeving te creëren waarin hij of zij zich positief kan ontwikkelen. Daarnaast ondersteunt de coach jou als ouder.

30
Scholen in Nederland werken met het Kwadrantmodel
70
Steden en dorpen in Nederland waar Mentorplus actief is
3480
Jongeren en jongvolwassenen zijn succesvol geholpen met onze aanpak

Een begeleidingstraject of meer informatie aanvragen?


Wil je weten wat wij voor jouw kind kunnen betekenen? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze orthopedagogen.

Vul het inschrijfformulier in of bel tijdens kantooruren naar 0181-416604. We helpen je graag!

 

Weten hoe we jouw kind kunnen helpen?

Gratis adviesgesprek met één van onze professionals
Geen wachtlijsten, je wordt binnen 2 weken geholpen
Krijg gratis professioneel advies

Verstuur
Je aanvraag wordt verstuurd...
De aanvraag is verstuurd.
Dankjewel!
Belangrijk: onze bevestigingsmail zou kunnen belanden in je spambox.
Close
Daar is iets mis gegaan, probeer het later nog eens
Wij zijn o.a. aangesloten bij: