fbpx

Hulp bij ADHD

Laat je kind weer plezier krijgen en successen behalen op school!

Met onze gepersonaliseerde aanpak gaat je kind samen met één van onze professionals aan de slag om zijn of haar ADHD of ADD problemen te overwinnen. Op een door jou gewenste locatie, bijvoorbeeld op school of in de thuisomgeving.

Lees verder om te bekijken hoe wij dit doen.

Wij zijn o.a. opgeleid op:
Universiteit Leiden
Tilburg University
Erasmus
Universiteit van Amsterdam

Wie kunnen wij helpen?


Wij zijn gespecialiseerd in het helpen van kinderen en jongeren die vastlopen op school door toedoen van ADHD of ADD problematiek. Zoals concentratieproblemen, leermoeilijkheden, organisatieproblemen en overprikkeling.

 

 

Wat kan je kind o.a. met onze aanpak bereiken?


› Bewust worden van en meer mindful omgaan met overprikkeling

› Een leerstijl vinden en toepassen die bij zijn of haar manier van leren past

› Executieve functies zoals de concentratie en organisatie versterkt zien worden

› Zelfvertrouwen zien groeien op school, met leren en in het leven

Succes­verhalen

¨Een begeleider vinden die aansluit op het karakter van je kind. Het kan bij Mentorplus. Joris wordt begeleid door iemand die hem echt begrijpt. Hij krijgt de juiste adviezen die hij daardoor ook direct aanneemt¨
Moeder van Joris, 16 jaar (4 havo)
¨De benadering naar onze zoon en naar ons is zo fijn. Het geeft een heel groot gevoel van vertrouwen. Wij zien een heel mooi resultaat waar onze zoon maar ook wij als gezin nog jaren van zullen profiteren!¨
Moeder van Tom, 16 jaar (4 vmbo-tl)
¨Het is jammer dat bij lange na niet alle kinderen passen in het systeem van ¨passend onderwijs¨. Als je echt niet verder lijkt te komen dan is Mentorplus een heel prettige organisatie met zeer betrouwbare specialisten!¨
Moeder van Floor, 14 jaar (4 vwo)
Vanwege privacyredenen zijn de namen en foto´s gefingeerd (ⓒShutterstock). De recensies zijn authentiek.

De Mentorplus aanpak in 3 stappen


Ieder kind en ieder probleem is anders, daarom werken wij uitsluitend met op maat gemaakte begeleidingstrajecten. Daarnaast betrekken wij in het traject alle betrokken partijen, zoals de school en de ouders.

 

1› Persoonlijk begeleidingsplan met het Kwadrantmodel

Aan de hand van het door onze psychologen ontwikkelde model, het Kwadrantmodel®, onderzoeken wij alle mogelijke oorzaken en gevolgen van de ADHD of ADD problematiek.

Met het Kwadrantmodel kunnen wij aantonen wat de samenhang is tussen het kunnen (de intelligentie), willen (de motivatie en het zelfbeeld), het doen (het zichtbare gedrag) en het presteren (de leerprestaties en opgedane vaardigheden) van je kind

Dit doen wij door gericht onderzoek af te nemen en de uitkomsten simpelweg te visualiseren in vier vakjes, het Kwadrant.

 

Met het Kwadrant wordt helder wat er allemaal gedaan kan worden om je kind zijn of haar ADHD of ADD problemen te laten overwinnen. Vervolgens kunnen wij met deze informatie een zeer gericht begeleidingsplan opstellen.

Ons Kwadrantmodel en aanpak wordt door steeds meer scholen in Nederland gebruikt voor het structureren en verbeteren van de leerlingbegeleiding.

 

2› 1-op-1 begeleiding op een locatie naar keuze (omgeving Rotterdam, Voorne Putten)

Wij vinden het belangrijk dat je kind zich goed voelt bij zijn coach daarom matchen wij een coach die het beste bij de begeleidingsbehoeften en persoonlijkheid van je kind past.

Samen gaan ze aan de slag met het begeleidingsplan op een locatie naar keuze. Bijvoorbeeld op school of in de thuisomgeving.

 

 

3› Samenwerking met leerkrachten/mentoren en ondersteuning aan ouders

De coach werkt samen met de leerkrachten/mentoren op de middelbare- of basisschool van je kind om een omgeving te creëren waarin hij of zij succesvol kan worden. Daarnaast ondersteund de coach jou als ouder.

30
Scholen in Nederland werken met het Kwadrantmodel
70
Steden en dorpen in Nederland waar Mentorplus actief is
3480
Jongeren en jongvolwassenen zijn succesvol geholpen met onze aanpak

Een begeleidingstraject of meer informatie aanvragen?


Wil je weten wat wij voor jouw kind kunnen betekenen? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze orthopedagogen.

Vul het inschrijfformulier in of bel tijdens kantooruren naar 0181-416604. We helpen je graag!

 

Weten hoe we jouw kind kunnen helpen?

Gratis adviesgesprek met één van onze professionals
Geen wachtlijsten, je wordt binnen 2 weken geholpen
Krijg gratis professioneel advies

Verstuur
Je aanvraag wordt verstuurd...
De aanvraag is verstuurd.
Dankjewel!
Belangrijk: onze bevestigingsmail zou kunnen belanden in je spambox.
Close
Daar is iets mis gegaan, probeer het later nog eens
Wij zijn o.a. aangesloten bij: