fbpx

Begeleiding bij faalangst

Laat je kind zijn of haar faalangst overwinnen!

Met onze gepersonaliseerde aanpak gaat je kind samen met één van onze orthopedagogen aan de slag om zijn of haar faalangstproblemen te overwinnen. Op een door jou gewenste locatie, bijvoorbeeld op school of in de thuisomgeving.

Lees verder om te bekijken hoe wij dit doen.

Wij zijn o.a. opgeleid op:
Universiteit Leiden
Tilburg University
Erasmus
Universiteit van Amsterdam

Wie kunnen wij helpen?


Wij zijn gespecialiseerd in het helpen van kinderen en jongeren die vastlopen op school en in hun ontwikkeling door toedoen van faalangstproblematiek. Zoals bijvoorbeeld faalangst bij het maken van toetsen, bij het leren, in het sociaal contact en het geven van presentaties en spreekbeurten.

Ook zijn wij gespecialiseerd in het onderzoeken en verhelpen van mogelijke achterliggende oorzaken zoals een leer- of gedragsstoornis.

 

 

Wat je kind met onze aanpak o.a. kan bereiken


Pieker en angstgedachten omzetten in helpende gedachten

De weerbaarheid versterken. Je kind leert voor zichzelf op te komen 

› Positieve ervaringen opdoen bij het maken van toetsen en sociale contacten

› Zelfvertrouwen zien groeien op school, met leren en in het leven

Succes­verhalen

¨Na een aantal onsuccesvolle faalangsttrainingen kwamen we bij Mentorplus uit. Sven kreeg al snel een goede band met zijn coach, iets wat hij niet snel heeft. Langzamerhand heeft Sven zijn onzekerheden een plek kunnen geven. We zien hem nu echt opleven, op school en met vriendjes!¨
Moeder van Sven, 13 jaar (brugklas)
¨Door de relaxte sfeer en door het echt luisteren naar mijn problemen had ik al snel een klik met mijn coach. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn negatieve gedachten en heb ze stapje voor stapje kunnen ombuigen in nieuwe positieve gedachten. Nu zit ik veel lekkerder in mijn vel, bedankt!¨
Yordy, 15 jaar (3 vmbo-tl)
¨Ik zat soms uren aan 1 hoofdstuk. Op de toetsdag wist ik niet meer waar ik het zoeken moest. Door middel van het Kwadrant heb ik meer inzicht gekregen in de oorzaken en zo heb ik samen met mijn coach gerichte doelen kunnen opstellen. Nu voel ik me veel kalmer en haal ik ook betere cijfers!¨
Roos, 16 jaar (4 havo)
Vanwege privacyredenen zijn de namen en foto´s gefingeerd (ⓒShutterstock). De recensies zijn authentiek.

De faalangstproblemen van je kind aanpakken in 3 stappen


Ieder kind en iedere faalangstproblematiek is anders, daarom werken wij uitsluitend met op maat gemaakte begeleidingstrajecten. Daarnaast betrekken wij in het traject alle betrokken partijen, zoals de school en de ouders.

 

1› Persoonlijk begeleidingsplan met het Kwadrantmodel

Aan de hand van het door onze psychologen ontwikkelde model, het Kwadrantmodel®, onderzoeken wij alle mogelijke oorzaken en gevolgen van de faalangstproblematiek.

Met het Kwadrantmodel kunnen wij aantonen wat de samenhang is tussen het kunnen (de intelligentie), willen (de motivatie en het zelfbeeld), het doen (het zichtbare gedrag) en het presteren (de leerprestaties en opgedane vaardigheden) van je kind

Dit doen wij door gericht onderzoek af te nemen en de uitkomsten simpelweg te visualiseren in vier vakjes, het Kwadrant.

 

 

Met het Kwadrant wordt helder wat er allemaal gedaan kan worden om je kind zijn of haar faalangstproblemen te laten overwinnen. Vervolgens kunnen wij met deze informatie een zeer gericht begeleidingsplan opstellen.

Ons Kwadrantmodel en aanpak wordt door steeds meer scholen in Nederland gebruikt voor het structureren en verbeteren van de leerlingbegeleiding.

 

2› 1-op-1 begeleiding op een locatie naar keuze (omgeving Rotterdam, Voorne – Putten)

Wij vinden het belangrijk dat je kind zich goed voelt bij zijn faalangstcoach daarom matchen wij een coach die het beste bij de begeleidingsbehoeften en persoonlijkheid van je kind past.

Samen gaan ze aan de slag met het begeleidingsplan op een locatie naar keuze. Bijvoorbeeld op school of in de thuisomgeving.

 

 

3› Samenwerking met leerkrachten/mentoren en ondersteuning aan ouders

De coach werkt samen met de leraren/mentoren op de middelbare- of basisschool van je kind om een omgeving te creëren waarin hij of zij succesvol kan worden. Daarnaast ondersteund de coach jou als ouder.

30
Scholen in Nederland werken met het Kwadrantmodel
70
Steden en dorpen in Nederland waar Mentorplus actief is
3480
Jongeren en jongvolwassenen zijn succesvol geholpen met onze aanpak

Een begeleidingstraject of meer informatie aanvragen?


Wil je weten wat wij voor jouw kind kunnen betekenen? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze orthopedagogen.

Vul het inschrijfformulier in of bel tijdens kantooruren naar 0181-416604. We helpen je graag!

 

Weten hoe we jouw kind kunnen helpen?

Gratis adviesgesprek met één van onze professionals
Geen wachtlijsten, je wordt binnen 2 weken geholpen
Krijg gratis professioneel advies

Verstuur
Je aanvraag wordt verstuurd...
De aanvraag is verstuurd.
Dankjewel!
Belangrijk: onze bevestigingsmail zou kunnen belanden in je spambox.
Close
Daar is iets mis gegaan, probeer het later nog eens
Wij zijn o.a. aangesloten bij: